Vapaa-ajattelijoiden liitto

Vapaa-ajattelijain liitto ry on uskonnottomien ja uskontokuntiin kuulumattomien henkilöiden muodostamien rekisteröityjen yhdistysten keskusjärjestö. Se on poliittisesti sitoutumaton ja ajaa uskonnottomien etuja, oikeuksia ja oikeusturvaa sekä edistää uskonnottoman todellisuuskäsityksen leviämistä.

Liiton katsomuksellisena perustana on tieteeseen perustuva uskonnoton todellisuuskäsitys. Yksilön ja ajatuksen vapaus, etuoikeudeton tasa-arvo, suvaitsevaisuus sekä vastuu lähimmäisestä ja ympäristöstä ovat osa tätä katsomusta.


Vaparien facebook sivut

Kotkan vaparien facebook sivut 

2 kommenttia:

  1. Sitä on jotkin kyseelleet, mitkä on ne vaparien päätavoitteet. Tässä alla oma suomennokseni yläpuolisesta virallisesta tekstistä.

    Eli mielestäni (ihmisten kielellä) vaparien liitto on uskonnottomien keskusjärjestö. Vaparien mielestä kirkko ja valtio ei kuulu yhteen. Ihmisä pitäisi kohdella tasa-arvoisesti riippumatta siitä kuuluvatko mihin tahansa uskontokuntaan, tai ovatko kuulumatta. Vaparit kantaa vastuuta lähimmäisestä ja ympäristöstä.

    VastaaPoista
  2. Joo ja totta, tiede on vapareitten mielestä parempi selittäjä maapallon fysiikalle ja historialle, kuin joskus papyrukselle rustatut uskomukset.

    VastaaPoista